Осем идеи за бизнес в Интернет

През последните месеци Интернет се очерта като една от малкото възможности за ръст на икономиката и броят на компаниите, инвестиращи в този сегмент, се увеличава всеки месец, сочат изследвания в сектора. Нещо повече, глобалната мрежа е също и сред онези браншове, които предоставят най-лесна възможност за старт на собствен бизнес за начинаещи предприемачи, които не разполагат със сериозни финансови средства, но имат желание да започнат бизнес.

Възможностите са много, а нови пазарни ниши в интернет се появяват всеки ден, което означава, че всеки от нас би могъл да се възползва и да промени живота си, залагайки на онлайн предприемачеството. Въпросът обаче е как да направим това и кои са онези пазарни ниши, които могат да ни гарантират успех. Ето осем идеи за онлайн бизнес, които не изискват сериозни инвестиции, а същевременно могат да донесат висока възвръщаемост.

Електронен магазин
Този сегмент със сигурност е един от най-бързо развиващите се онлайн браншове, а очакванията на различни аналитични агенции са той да е сред най-успешно преминалите през кризата технологични сектори. Предимствата на онлайн магазините са десетки, като започнем от лесния старт, ниските първоначални разходи, в сравнение със стартирането на трафиционен офлайн търговски обект, възможността да достигнете лесно до много по-голяма аудитория, липсата на географски ограничения, както и значителните удобства за потребителите. Разбира се от особена важност е типът стоки, които ще продавате, както и добрата логистика. Със сигурност обаче залагайки на електронната търговия, вие вече имате на своя страна една възходяща пазарна тенденция.
(бел.р.  вижте предложението от ДоБГ за електронен магазин)


Уеб базирана Flash – игра
Създаването на flash – игра и позиционирането й в уеб, където тя да е достъпна безплатно за всички желаещи, на пръв поглед не изглежда особено печелившо. Ако тази игра е интересна и успеете да я превърнете в навик за хиляди отегчени офисни служители или пък тийнейджъри, обаче вероятността да ви се изплати, нараства значително. Просто защото навсякъде, където има голям брой потребители, се появяват и рекламодателите. На последните вие можете да предложите не само тривиални банери на сайта, но и да ги комбинирате с вътре – игрова реклама (in-game advertising) под формата на различни послания, бонуси или други опции, брандирани с името на рекламодателя.
(бел.р.  не се колебайте да се свържете с нас, за консултация и оферта:  www.dobg.net)


Блог
Блогове в България има много, но до този момент примерите с печеливши такива проекти се броят на пръсти. Истината е, че повечето от техните автори всъщност не се интересуват от възможностите за печалба и често имат съвсем различни приходоизточници, а блогването им е по-скоро хоби или възможност да изразят своята обществена позиция по различни въпроси. Ако все пак сте решили да превърнете своя блог в бизнес, бихме ви препоръчали да фокусирате проекта си в конкретна ниша и да забравите за постингите от типа „Тази сутрин закусих“ или „Тази сутрин не закусих“. Постарайте се да създавате добавена стойност с всеки свой материал, превръщайки блога си в мястото, където потребителите ще могат да получат една независима гледна точка. А когато решите да публикувате реклами, имайте предвид, че това трябва да бъде направено внимателно и без да дразни, защото читателите на блогове са сред най-критичните към реклама уеб потребители.
(бел.р.  не се колебайте да се свържете с нас, за консултация и оферта:  www.dobg.net)

Видео блог
Какво ви е необходимо? Само една любителска камера, приятели, които имат свободно време, малко технически познания и добра идея. Измислете интересен сюжет, създайте на негова база любителски клипчета със своите приятели, направете си елементарен сайт (и wordpress – блог ще свърши работа) и публикувайте на него регулярно вашите видео – истории. Ако успеете да ги направите достатъчно популярни, отново следват разговори с рекламодатели, които да популяризират своите продукти или услуги на вашия сайт, а защо не и в самите сюжети на клипчетата. Там могат да се появят например брандирани мобилни телефони, гейм конзоли, напитки, вафли и разнообразни други продукти.
(бел.р.  Научете повече за нашата готова УЕБ платформа за видео споделяне)


Уеб комикс
Времето на традиционните хартиени комикси отмина! Ако измислите интересна история и можете да я нарисувате добре, вие бихте могли да публикувате вашия комикс на създаден за целта уебсайт, позволявайки на читателите да го разглеждат безплатно. След като проектът натрупа популярност и броят на потребителите, очакващи с нетърпение всеки нов епизод, нарастне достатъчно, отново можете да се възползвате от описания по-горе бизнес модел с привличане на рекламодатели. С течение на времето, ако образите, които сте създали, станат особено популярни, бихте могли да предлагате и различни брандирани продукти с тях.
(бел.р.  не се колебайте да се свържете с нас, за консултация и оферта:  www.dobg.net)


Нишов медиен сайт
Новинарски сайтове днес има много, особено в сегмента на националните политически и икономически новини и ако стартирате поредният такъв проект, ще се окажете в конкуренция с десетки силни издания. Съществуват обаче редица ниши и ресори, в които няма нито един развит уеб проект. Липсват например новинарски сайт за пазара на аутсорсинг, уеб медия за бедствия, кризи и аварии, такава с локализирани новини от Студентски град в столицата или от Бизнес Парк София. Всичките тези сфери си имат своите аудитории, които лесно могат да се превърнат във ваши редовни читатели.
(бел.р.  ще се радваме да обсъдим заедно Вашите идеи:  www.dobg.net)


Сайт за споделяне
Напоследък този тип интернет проекти никнат като гъби. Въпреки това, на пазара винаги има място за хубав нов сайт, който има собствен стил и задоволява едно основно желание на потребителите – да изразяват себе си. Залагайки на концепцията User Generated Content (съдържание, генерирано от потребителя), не само давате свобода на посетителите да бъдат същевременно и автори във вашия сайт, но и спестявате ресурс, необходим за ежедневното публикуване на новини, видео, снимки и др.

Поддържащи дейности
Една от най-младите предприемачки в света – тийнейджърката Ашли Коулс от Детройт – прави цяло състояние, като предлага на други млади хора услуги по оформление на техните страници в социални мрежи. Това е само един пример как човек може да направи милиони, вършейки това, което другите около него нямат желание, време или познания да направят. Услуги по създаване на блогове в wordpress, групи в популярните социални мрежи, поддържане на микроблог канали, покупки на стоки през eBay – това са все лесни за усвояване дейности, които един млад човек може да научи за броени часове и които биха могли да се превърнат в хубав приходоизточник, ако ги прави за другите.

Посетете нашият уеб сайт или се свържете с нас на контактите в сайта и с радост ще обсъдим Вашите идеи и тяхната реализация,

С пожелания за Успех,

ДоБГ – www.dobg.net

Източник:  Aлександър Александров, PR Agency Crossroads Bulgaria Ltd.

One Response to “Осем идеи за бизнес в Интернет”

  1. благодаря за добрата идея !

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

WP-SpamFree by Pole Position Marketing

See also:

Secured for spam by MLW and Associates, LLP's Super CAPTCHASecured by Super-CAPTCHA © 2009-2010 MLW & Associates, LLP. All rights reserved.