Тиймбилдинг Лято 2016

На 27­-ми до 29-ти Юли се проведе тридневен тиймбилдинг за служителите на фирма „До БГ“ като част от усилията да се изгради ефективен и фокусиран в постигането на конкретни цели екип. Поводът за тиймбилдингът беше подобряването на ефективността на екипа и справянето със сроковете във връзка с разработване на уеб базирани бизнес платформи.

Тиймбилдингът се проведе в къща за гости в село Баевци, наета специално за целите на събитието. Участие взеха служителите и управителя на фирмата. Красивата природа на Еленския балкан, чистия въздух, добрата компания и хубавата храна допринесоха за снемането на стреса от градското работно ежедневие.

Част от мероприятията предразположиха участниците да се опознаят в по- ­непринудена атмосфера, а други имаха за цел да подобрят уменията им за работа в екип. Свободната програма включваше приготвяне на вечеря, спортни занимания на двора – волейбол, федербал, или просто релакс на хамака или на пейките под лозите. Част от участниците с ентусиазъм се заеха с печенето на месо на скара, докато останалите се погрижиха за подреждането на масата.

На следващия ден започна по­формалната част от програмата. Участниците поработиха върху подръжката и отсраняването на проблеми по текущи проекти, след което проведоха работна среща, на която обсъдиха как могат да подобрят ефективността си като екип. Целта

на работната среща бе участниците да осъзнаят сегашните проблеми и пречки и тяхната роля за преодоляването им.

На третия ден се проведоха игри на открито. Любимата игра на екипа се оказа „Правене на фигури“ ­ целта на играта бе участниците да се подредят в кръг около въже, чиито краища са завързани. Всеки трябваше да хване с две ръце въжето и без да го пусне, отборът образуваше различни фигури – квадрат, триъгълник, трапец, звезда и др. Участниците повториха играта със затворени очи, като инструктурът в играта трябваше да предава точно желаното местонахождение, а участниците да слушат внимателно. Играта беше съпроводена с много смях, веселие и забавни пози.

Тимбилдингът бе само част от дългия процес по сформиране на екип, които не приключва с едно мероприятие.Участниците успяха да се опознаят и като хора и да осъзнаят как се вписват в баланса на роли в екипа, което да допринесе за постигане на целите на екипа, а оттам и на целите на фирмата.

Снимки и видео, може да намерите на нашата facebook странца: fb/dobg.web

Leave a Reply

WP-SpamFree by Pole Position Marketing

See also:

Secured for spam by MLW and Associates, LLP's Super CAPTCHASecured by Super-CAPTCHA © 2009-2010 MLW & Associates, LLP. All rights reserved.