На къде се върти мозъка ни :) ?

Артистичен ли си, или по- скоро човек на логиката?

Скоро попаднах на интересна статия за това, как може да се определи дали човек мисли повече с дясната половина на мозъка си ( отговаряща за емоциите) или с лявата ( отговаряща на логиката).

Изследването се състои в това, да се определи в коя посока се върти силуета.

Ако виждате жената да се върти на дясно( по часовниковата стрелка, погледната отгоре), това означава, че основно дясното полукълбо на мозъка Ви е по- доминантно, т.е. Вие сте повече логична, аналитична личност.

Ако, обаче виждате, че жената се върти на ляво ( обратно на часовниковата стрелка), то при Вас доминантната половина от мозъка е дясната, т.е. проявявате повече артиснични наклоности, водещи са емоциите :)

image003Най- интересно е да проведете ИЗСЛЕДВАНЕТО :) с Ваши приятели, за да се убедите, че жената наистина се върти и в двете посоки.

С изненада открих, че може да се контролира посоката на въртене, само с нагласата на мисълта. Например, ако смятате, че сте рационален, логичен човек, но не са Ви чужди и емоционалните решения ( близо 65% от хората са такива) то опитайте да се отпуснете и да се пренесете на някое хубаво място, да си представите красив залез, или картина, която Ви трогва- погледнете и жената ще се върти на ляво…
После се опитайте да изчислите следната суми: 2+3, 13+43, 156+349, 121234671273+234266345 ? ?!?! :) …и погледнете пак…жената се върти на дясно.
Важно е при опита,  докато нагласяте мисълта си, да не гледате, за да ви отпочине погледа.

И така, интересен пример, как мислите се превръщат в реалност и как може за в бъдеще, да не ни трябват дистанционни за телевизори ;)

Leave a Reply

WP-SpamFree by Pole Position Marketing

Secured for spam by MLW and Associates, LLP's Super CAPTCHASecured by Super-CAPTCHA © 2009-2010 MLW & Associates, LLP. All rights reserved.